נוסח ברכת הציצית

שאלה:

מדוע נוהגים לברך "להתעטף בציצית" בפת"ח תחת הבי"ת, כיון שבמשנה ברורה כתב לברך עם שו"א.

תשובה:

הגם שבמשנ"ב כתב כן וכתב שכן דעת רוב האחרונים, אולם מאידך גיסא דעת הב"ח ורבי יעקב עמדין (מו"ק סי' ח) שו"ע הרב, קיצור שו"ע , ארצות החיים, ערוך השולחן, שמברכים בפת"ח, וכיון שחיבוריהם נתפשטו בישראל לפני המשנה ברורה המנהג נתקיים על פיהם.

מקורות:

ע"ע בספר מאסף לכל המחנות (סי' ח ס"ק לב) שהאריך בהבאת הפוסקים שדנו בזה מערכה מול מערכה.