שינוי יעוד בשכירות בית

שאלה:

שכרתי דירה, בהסכם כתוב שמטרת השכירות היא למגורים בלבד.
ברצוני כעת לפתוח משפחתון בבית א. האם עלי לקבל את אישורו של המשכיר לכך
ב. האם המשכיר יכול למנוע ממני לפתוח את העסק או לבקש ממני תוספת על השכירות.

תשובה:

לכאורה אסור, שמשפחתון בפשטות אינה בכלל מגורים, וממילא המשכיר יכול גם לבקש תוספת כסף עבור הרשות. אמנם אם ידוע שנהוג לפתוח גן או משפחתון בדירה המיועדת למגורים מבלי לקבל רשות מהמשכיר, מותר והמשכיר אינו יכול לעכב או לבקש תוספת.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. למרות שההסכם אינו הסכם סטנדרטי ומצויין בו בפירוש שמטרת השכירות היא למגורים בלבד [הבית נמצא בקומת הכניסה עם אפשרות לכניסה פרטית ונוח מאד לעסקים]

    יצויין שהמשכיר טוען שלפני שהשכיר לי את הדירה היו מעוניינים לשוכרה עבור גן ילדים בתשלום גבוה יותר והוא סירב ומעוניין למגורים בלבד

  2. תשובה:
    אינני יודע אם המילים למגורים בלבד אינו מופיע בחוזה סטנדרטי. אבל אם אכן יש הדגשה מיוחדת למגורים בלבד יותר מאשר חוזה אחר, מסתבר שיהיה אסור לפתוח גן בלי רשות, אף אם בדירות שכורות אחרות נהוג לעשות כן בלי רשות.

  3. השכרתי דירה למגורים והדיירת פתחה משפחתון בין 5-6 ילדים הפעילות של הבית משעה 7 – 4 אחר הצהרים בבית של הילדים ושל ההורים שניכנסים פעמים ביום מהווה שימוש יותר גדול מאשר שימוש של זוג פלוס 3 ילדים . אני נימנע להשכיר למישפחה בגלל ההרס שעושה מישפחה לדירה אז מדוע מישפחתון זה לא ברור באופן חד משמעי שיש למשכיר לשלם למשכיר לפחות 50% מהרווח שעושה במושכר כמו כן עשק כזה חייב בדיווח לרשויות המס , והחובה מוטלת על בעל הבית . בעל הבית חייב לשלם מס על כך שהשכיר לנכס ואם הוא לא ידווח זה יהיה בגדר העלמת מס , אבקש תשובה ברורה שאינה משתמעת לשני פנים

  4. כפי שכתבנו דירה למגורים לא מיועדת למשפחתון.
    בנוסף לכך אם החוק מחייב את בעל הדירה לדווח, ברור שהמשכיר יכול להתרות בשוכר שאם לא יפסיק להפעיל משפחתון הרי הוא ידווח לרשויות המס. השוכר אינו יכול לחייב את המשכיר לעבור על החוק.