טבילת כלים וידיים בערוץ נחל מלאכותי

שאלה:

שלום כבוד הרב

נחל שהסיטו אותו והוציאו ממנו תעלה מלאכותית לשיכשוך רגליים ולרחצה האם אפשר לטבול בו כלים.
והאם מותר לטבול בו ידיים ??

תשובה:

אין לטבול בו כלים, כיון שתלוי בהרבה פרטי דינים כדי להכשיר מקום כזה, אבל מותר לטבול בו ידיים באופן שהוא מחובר לנחל ויש להעריך שיש שם מספיק מים לצורך כך, ומאחר וזה ספק דרבנן יש להקל.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' קצח סעיף לא ואילך, סי' רא סעיף ב, וע"כ אין לטבול בו כלים שהוא חיוב טבילה מן התורה ויתכן שלא עלתה טבילה, אולם טבילת ידיים מסתבר שיש מקום להקל עי' ב"י יו"ד סי' רא ס"ב במחלוקת הראשונים בזה.