בדיקת תפילין שהיו ברכב חם, אמירת פרק שירה בעל פה

יש לי מספר שאלות
א. ערכתי טיול בצפון כאשר שקית התפילין עלי החום היה גבוה מאוד וכאשר נגעתי בשקית התפילין היא הייתה חמה האם צריך לבדוק שוב את התפילין עקב כך (הם נבדקו לפני בסביבות חצי שנה)
ב האם מותר לקרוא את פרק שירה בעל פה?

תשובה:

א. יש לבדוק את התפילין כיון שארעה בהם דבר שיש חשש רציני שנפסלו מכשרותם, ואין הבדיקה שנעשתה חצי שנה קודם לכן הועילה לכך.

ב. אין לקרוא פרק שירה בעל פה כיון שיש בהם פסוקים שאין לאומרם בעל פה כיון שאין הכל בקיאים בהם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התנצלותי.
    אם אכן התפילין התחממו באופן רציני, וכפי הנראה היו בתוך שקית ניילון שמגביר את החום, מן הראוי לבודקם.