טבילת כלים כשמשתמש בכלי במאכלים קרים

שאלה:

האם צריך לטבול כלי מתחת מיועד להניח דברים לא חם ולא מבושל כמו סוכר או מלח או עוגות.

תשובה:

חייב בטבילה.

הכלל הוא: כל כלי שמיועד להניח עליו או להכין בו אוכל, והוא כלי שנוגע במאכל ועשוי ממתכת או מזכוכית או מעץ, חייב בטבילה, ואין חילוק אם האוכל קר או חם [בשונה מ"הגעלת כלים" שמגעילים כלים שהשתמשו בהם בחם].

הטעם בטבילת כלים הוא משום שהיו לפני כן ברשות הגוי ועלו מטומאה לטהרה, ולכן צריך להעלותם בפועל על ידי הטבלתם, מה שאין כן בהגעלה שהוא משום שבתוך דפנות הכלי בלוע איסור ואין האיסור נבלע אלא דרך חום, אבל הטומאה שהיתה על הכלי בהיותו ברשות הגוי אינה תלויה בחום או בקור.