כניסה למשרד וקנית ריהוט משרדי בתשעת הימים

שאלה:

א האם מותר לקנות ריהוט משרדי בתשעת הימים?
ב האם מותר להכנס למשרד בימים אלו? [החוזה כבר נחתם קודם לכן].

תשובה:

מן הדין מותר לקנות ריהוט משרדי אם הדבר נצרך לצורך העבודה כבר בתשעת הימים, אולם אם הדבר נצרך לעבודה רק לאחר מכן אין לקנות.
נהגו שלא נכנסים לדירה חדשה בשלשת השבועות, אף אם שכרוה קודם לכן, אולם אם אין לך היכן לשהות ולתפעל את המשרד מותר.
בשני המקרים יש להעדיף לעשות זאת בתשעת הימים ולא בשבוע שחל בו תשעה באב.

מקורות:

הלכות שלשת השבועות ותשעת הימים שמתפרסם באתרנו.