נודה מירושת אביו ונפלה ירושה ממקום אחר

שאלה:

בנו של אדם שנודה מן הירושה האם יכול לדרוש את ירושת דודיו שנפטרו ולא הותירו ילדים.

תשובה:

אדם אינו יכול להיות מנודה מירושה, ירושה היא קנין שהתורה נותנת אותו, ואין דבר שיכול להפקיעו, יתכן לחלק את הירושה של האב בחיים באופן שלא ישאר ירושה לאחר מותו, אך אין כזה דבר "מנודה מירושה", מאחר וכך, אם האב כבר מת, ולאחר מכן הדוד מת ללא בנים אזי כל האחיינים [בנים ולא בנות] יורשים כאחד כל אחד בצורה שווה [אם אין שם בכור, במקרה ויש בכור החלוקה שונה].

מקורות:

שולחן ערוך חו"מ רפ"א סעיף א "אין אדם יכול להוריש מי שאינו ראוי ליורשו, ולא לעקור הירושה מהיורש, בין שצוה והוא בריא בין שהיה שכיב מרע, בין על פה בין בכתב. לפיכך האומר: איש פלוני בכורי לא יטול פי שנים, איש פלוני בני לא יירש עם אחיו, לא אמר כלום".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באם בכתב הירושה נכתב כי הבן הבכור מקבל מטבע אחד ובכך אין לו חלק ביתרת הירושה ודודיו ודודתו נפטרו , אך לדןדים לא היו ילדים ,לא נישאו, ולדןדה יש שתי בנות . מי היורש כיום בנו של הדוד שקיבל את המטבע כירושה או בנותיה של הדודה .?

  2. ההערה לא מובנת כל צרכה. האם מדובר על כתב ירושה של אבי הבכור, או מדובר על כתב הירושה של הדודים?, ב. האם מדובר על דודה שנשואה לדוד, או מדובר על אח האב ואחות האב?
    בכל מקרה ניתן לפנות אלינו טלפונית ונשמח לברר אתכם באופן פרטי.