הנחה בארנונה לשוכר משנה

שאלה:

שלום רב.

אני שוכר דירה ומשכיר חדר ממנה. כעת אני אמור לגבות את החלק היחסי של הארנונה מהשוכר. כאשר לי מגיעה הנחה בארנונה מסיבה אישית בעוד שלשוכר לא מגיעה, האם יש לי זכות לדרוש מהשוכר את חלקו היחסי מהסכום הכולל או שזכותו לומר: "אני אשלם את חלקי היחסי ממה שמחייבים אותך, והרי לא חייבו אותך אלא כך וכך".

תשובה:

מאחר וחיוב הארנונה הוא על הדירה, הרי מי שרשום על שמו הוא החייב, ולכן אין הדייר המשנה חייב בארנונה רק לפי מה שנהנה והיינו לפי חלק יחסי של החיוב, וכמו כן אם סיכמת מראש מהדייר שצריך לשלם ארנונה מסתבר שהסיכום הוא לפי מה שהעיריה מחייבת, ואין זה "זכות" של השוכר הראשון לסכום מסוים אלא "חייב", ולכן נחשבים כעין שותפים בדירה שאם אחד ירד וגרם ריוח הריוח מתחלק לפי ההשקעה [בנידון דידן].

מקורות:

עי' שו"ע חו"מ סי' רסד ס"ד.