פריסת בגד על הראש להגן מהחמה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב.

האם מותר לפרוס בגד על הראש שלא יהיה שמש.

תשובה:

מותר לפרוס בגד כמו אהל על גבי האדם ולהחזיק את הבגד בידים [אך אסור לתופסו בקיר או בקורה וכדומה, ובודאי שאסור לפרוס מטריה בשבת, אפילו אם כוונתו להגן מפני החמה ואוחזה בידו].

מקורות:

בה"ל סי' שט"ו סעיף ח' ד"ה טפח, לגבי איסור פריסת מטריה אפילו אם פתוחה מערב שבת, אולם לגבי אחיזת הבגד בידו לא על ידי מוט וכדו' וכן לא על ידי תפיסתו בקיר או בחפץ אחר מבואר להתיר בתהלה לדוד סי' שטו ס"ק ט, וחזו"א (או"ח סי' נב ס"ק ב).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי זה אני מבין .. שאם יש תהלוכה של חתן מבית הכנסת לביתו .. יכולים ארבעה גברים לפרוש מעל לראשו טלית וללוות אותו בשירה עד לביתו וזה לא יחשב כאהל ?

  2. אכן מותר להחזיק חופה בידים בשבת, וכן נוהגים בשמחת תורה להחזיק טלית מעל ראשי האנשים. ומב' טעמים יש להתיר זאת א' שאין זה נעשה לצל אלא לכבוד, ב' שזה מוחזק בידי האדם.