לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לקיחת תרופה עם חתיכת פרי אם מברך

שאלה:

כבוד הרב

אני צריך לקחת תרופה מרה, ואני לוקח יחד עם זה פרי או שותה מיץ ענבים האם אני צריך לברך על כך.

תשובה:

לכתחילה צריך לאכול קצת מהפרי לפני לקיחת התרופה ולברך עליו ברכתו הראויה [אם זה פרי העץ יברך בורא פרי העץ, ואם אדמה יברך בורא פרי האדמה, ואם מיץ ענבים בורא פרי הגפן].

אם לקחת את התרופה לפני שאכלת מעט מהפרי צריך לברך על הפרי או המיץ ענבים ברכת "שהכל" ולא ברכת הפרי, מאחר ונחשב ל"טפל", ובדיעבד אם בירכת את ברכת הפרי עצמו לא צריך לחזור ולברך ברכת שהכל.

מקורות:

עי' משנ"ב סי' ריב ס"ק ד, וכן פסק בשו"ת עטרת שלמה (הולצברג, וילנא תרנז) סי' ב.