חיוב תשלום במעלית לדייר בקומת כניסה

כבוד הרב שלום
דייר הגר בקומת הכניסה האם מחוייב להשתתף בהוצאות המעלית?

יצויין שלבניין יש גם כניסה נוספת בקומה אחרת

תשובה:

אם יש שתי כניסות (שמשתמשים בשתיהם עבור כניסה לבנין, ולא כשאחת היא עבור החניה ולא להולכי רגל והדייר אין לו מקום חניה) לכל הדעות חייב, שהרי יכול להשתמש במעלית כדי לצאת או להיכנס מהכניסה האחרת.
אם אין שתי כניסות, אם כתוב בחוזה שערך הקבלן עם הקונה הראשון של הדירה שהתקנון יהיה התקנון המצוי, חייב לשלם. אם לא כתוב בחוזה, בכל הארץ המנהג לשלם, ובבני ברק יש נוהגים שלא לשלם.
כל הנ"ל הוא לענין עלויות החשמל וביטוח על חלקי חילוף. אבל על ביטוח החובה (ביטוח צד ג') ודאי חייב לשלם, מכיון שביטוח זה נועד לכסות תביעת נזיקין שבית משפט יכול לחייב את בעלי המעלית, ומבחינת בית המשפט הדייר בקומת הכניסה שווה לדייר בקומה העליונה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן מדובר בכניסה אחת שהיא רק לחנייה
    ולדייר אין חנייה כעת
    אך יתכן מאד ובעתיד יהיה לו חנייה

    האם מחוייב עכשיו
    האם לאחר שירכוש חנייה ישלם גם רטורקטיבית

    יצויין שאמנם אין לו חניה אבל כשחוזר מחו"ל או מחופשה משתמש בחנייה…