מה לעשות עם ארון ספרים ישן

אחרי מבוא השלום והברכה
שאלתי האם ספרייה שהשתמשו בה אך ורק לסדר בה סיפרי קודש, וכעת רוצים להחליפה באחרת האם יש בה דין תשמיש קדושה וצריכה גניזה ?
תודה מראש על התשובה

תשובה:

מותר להשתמש בספריה לדברי חול, וכן מותר לזורקם, אם כי יש להעדיף לעשות מהם דפנות לסוכה וכיוצא בזה דברי מצוה.

מקורות:

משנ"ב סי' קנד סק"ט, שארון ספרים שלנו [שהספרים כרוכים בכריכה], נחשב ל"תשמיש דתשמיש" המבואר שם בשו"ע (סעיף ג) שמותר לזורקו, אולם ודאי כל דבר שנעשה בו מצוה נאמר בו "כיון שנעשה בו מצוה אחת יעשה בו מצוה אחרת" ולכן יש להעדיף לעשותו דופן לסוכה, או מדף לסוכה וכיוצא בזה.

וע"ע דעת תורה למהרש"ם (סי' קנד) שהוסיף שאפילו אם לפעמים מניחים עליו דפים של דברי תורה, וכיו"ב הולכים אחרי רוב תשמישו, ובשו"ת אמרי יושר (למהר"ם אריק ח"א סי' מה) כתב להתיר מטעם אחר ועי' עוד לתלמידו בעל שו"ת דובב מישרים ח"ג סי' צב שכתב להתיר לעשות מארון ספרים דופן לסוכה.