ריסוק ביצה קשה בשבת

האם יש בעיה לרסק ביצים קשות בשבת?

תשובה:

מותר לרסק ביצים במזלג או בסכין, והוא הדין לחתוך ביצים דק דק אפילו עושה כן בסכין, ואף אם עושה כן על מנת לאוכלם לאחר זמן, והוא הדין שמותר לחותכם בכלי שיש בו כמה להבים סמוכים זה לזה. [יש שכתב שלדעת השו"ע אין לחותכם דק דק או לרסקם בשיני המזלג רק אם עושה כן על דעת לאוכלם לאלתר].

אולם יש להזהר לחתוך דווקא בכלי אכילה כסכין וכד' ושלא  לחתוך את הביצים בכלי המיוחד לריסוק כגון כלי המיועד לריסוק כגון בלנדר ידני וכל שכן חשמלי, מרסק תפוחי אדמה, פומפיה וכדומה.

מקורות

שמירת שבת כהלכתה (פ"ו ס"ג). מנוחת אהבה (ח"ב פ"ח סט"ו), [לדעת השו"ע], ומדברי המשנ"ב מוכח להקל בזה וכמבואר בשש"כ שם, אולם בכלי מיוחד אסור וכמו שכתב בשו"ת נשמת שבת (ח"ד סי' שכא).