ברכה אחרונה על מזונות ואורז

אם אני אוכל בורקס ואורז איזה ברכה אחרונה אני צריך לברך

תשובה:
לכתחילה יש לברך תחילה ברכת בורא נפשות, ואח"כ ברכת "על המחיה", אם כבר ברכת על המחיה, אין לברך בורא נפשות אם לא שתית או אכלת דברים אחרים שברכתם בורא נפשות. ויש שכתבו לברך על המחיה ויכוין לפטור את האורז ג"כ.
מקורות:
עי' שערי תשובה (סי' רח סק"ט) בשם הברכי יוסף שאם ברך על אורז על המחיה או שאכל מיני מזונות ואורז ובירך על המחיה יצא ידי חובה, ומשמע שלכתחילה אין לברך על המחיה אפילו כשאכל גם מיני מזונות, וכן נקט הרב המגיה בחסד לאלפים (הובא בבן איש חי פרשת פנחס סי"ח), ובשו"ת שבט הלוי (ח"ט סי' סה) ושלכן יברך קודם בורא נ"ר על האורז, ואולם בבן איש חי (והובא בכף החיים סי' רח ס"ק מא) כתב שאף לכתחילה יש לעשות כן לברך רק על המחיה, וכן נקט בילקוט יוסף (סי' רח סי"ב והערה יב).