קבורת עובר שנפל

שאלה:

אשה שהפילה ר"ל, קוברים את הנפל. מאיזה חודש הריון נחשב הנפל כמחויב בקבורה?

תשובה:

אם היא עברה גרידה, אין חיוב קבורה, כיון שיוצאים חתיכות קטנות, אך אם הוא נולד שלם באבריו, יש לקוברו לאחר שמלאו לה שלשה חודשי הריון שלמים, ויש שכתבו שצריך להיות שלם באבריו ושנפל בחודש החמישי להריונה ושכן נהגו

מקורות:

שו"ת שו"מ מהדורא ג' ח"א ס" ט"ו כתב שצריך חמשה חודשי הריון, ובמשמרת שלום אות ק' סקי"ג כתב ע"ז וכן עמא דבר, ומדברי המהרש"ם (ח"ד סי' קמו בסופו) נראה שכבר מהחודש הרביעי יש להחמיר בזה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום רב,
    עברתי גרידה בשבוע 20 ושלושה ימים.
    הרופא אמר לי שהעובר יצא בשני חלקים, קודם הגוף ואח"כ הראש, כמו כן נאמר לי שהעובר הועבר למחלקה הפתלוגית ואח"כ הוא יובא לקבר אחים. מה עליי לעשות?
    מודה לכם,
    סיגלית

  2. שלום וברכה, אין צורך לדאוג, התינוק יועבר לקבורה על ידם, יש לומר להם שחשוב לכם שיועבר לקבורה. שיהיו בשורות טובות בעז"ה.

  3. לא קוברים עובר כזה. בשורות טובות במהרה! הסיפור לכשלעצמו נשמע מוזר מבחינה רפואית, כדאי לשאול רופא מחשש לזיהום.