האם יש איסור בשריקה

איני בטוח אם זה שאלה הלכתית או השקפתית. מה יש במסורה או במקורות בנוגע לשריקה (לשרוק)

תשובה:

אין מקור במסורת או במקורות ההלכה על שריקה לחיוב או לשלילה, הדבר תלוי באופי ובאופן שהוא נעשה, כל דבר שמראה על פריקת עול אין לעשותו שנאמר את ה' אלקיך תירא, ואם אינו מראה על פריקת עול אין בו איסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המדובר בספרים הוא רק על כיבוי נר עם הפה לעשות "פו" או "פאא" שיש אומרים שזה שם של מלאך [שו"ת יד אפרים, ביללטצער, שונות סי' יז)
    המקור לא לכבות את הנר בפיו, הוא במדרש והובא בספר כל בו סי' קיח ובמנורת המאור (חופת אליהו ד"ה שלשה דברים) ובסוף הראשית חכמה (חופת אליהו שער ג), וביש נוחלין (לאבי השל"ה חלק אזהרה מן הסכנה), כף החיים (פלאג'י סי' לא אות כח), בן איש חי (שנה ב פרשת פנחס אות יח).
    וראה בשו"ת שלמת חיים (ח"ב סי' ח) שהביא שלכתחילה יש להזהר בזה, ומ"מ מי שאינו יודע נאמר על זה שומר פתאים ה', וראה עוד בלחם הפנים (על שו"ע יו"ד סי' קטו ס"ה) ובספר כף החיים (סופר, יו"ד סי' קטו ס"ק קטו), ושו"ת דברי בניהו (ח"ה יו"ד סי' טז) שהאריך בזה.