טיגן פרוה במחבת חלבית ונפל על גבי הכיריים

לכבוד הרב שליט"א
טיגנתי מצה במחבת שטיגתי בה קודם גבינה צהובה, ונפלה המצה על הכירים שבישלתי שם קודם בשר.
זה קרה לי אתמול,
היום העברתי פלפל מעל האש כדי לצלות אותו, ונגע במעט בחצובה שלא בישלתי שם בשר ביממה האחרונה,
רציתי לשאול מה דין המצה והפלפל,

תודה מראש על התשובה, ומועדים לשמחה

תשובה:

אם המחבת שטיגנתם בה גבינה צהובה היתה נקיה לאחר טיגון הגבינה, ולאחר מכן טיגנתם בה מצה, אין הכיריים נאסרים על ידי כך, אף אם נפל קודם לכן בשר על הכיריים או על החצובות, אבל אם המחבת לא היתה נקיה והמצה נטגנה יחד עם הגבינה, ונפל על הכיריים או החצובה המצה המטוגנת בגבינה הכיריים והחצובות נחשבות ל"טריפה" ולכן אין להשתמש בפלפל אם זה היה תוך 24 שעות לנגיעת המצה.

המנהג המקובל הוא להחשיב את הכיריים ל"טריפה", אפילו שלא ידוע מתי נפלה עליהם בשר או חלב, מאחר וקשה לדעת כן [ולכן יש מקפידים לייחד כיריים נפרדות לחלבי], ולא משתמשים במה שנפל על הכיריים אם הדבר שנפל עליו היה חם, או שהכיריים היו חמים.