השתמשות בזיכוי לחפץ מסוים לקנית מוצר אחר

לכבוד בית ההוראה.
אני קניתי לפני כמה זמן מוצר מזון של חברה מסויימת, ואני לא כל כך אהבתי את הטעם והתלוננתי בשירות לקוחות, אז אמרו שהיות וזה פעם ראשונה שאני קונה הם אינם צריכים לפצות אותי, ומתוך רצון טוב הם אמרו לי שהם שולחים לי זיכוי לקבל את אותו המוצר שלא אהבתי, כיון שיתכן שפעם שניה אני כן יאהב את המוצר.

היום בלילה הלכתי לממש את הזיכוי, אלא שאותו המוצר לא היה בחנות ואמרה לי מנהלת הסניף שאני יכול לקחת מוצר אחר של החברה שהוא באותו המחיר, ואכן כך עשיתי, אלא שליבי נוקפי כיון שבזכוי כתבו מוצר מסוים ובעצם לקחתי משהו אחר אפילו שזה בעצם אותו הדבר.

תשובה:

מסתבר שמותר.

עיקר הסיבה שנתנו זיכוי היה כדי לפצות את הלקוח, גם אם העדיפו להרגיל אותו לטעם מסוים, אין זו אלא כעדיפות, אבל מסתבר שלא התכוונו שאם לא ימצא מוצר זה שלא יקבל זיכוי בכלל, כל עוד שלא הדגישו זאת במפורש.

ואם ניתן להעביר את הזיכוי לאחרים, פשוט שהוא יכול גם למכור את הזיכוי לבעל החנות תמורת מוצר דומה, וגם שאז אין סברא שרצו לתת לו מטעם מסוים דוקא שהרי לאחרים אין הבדל.

הצטרף לדיון

תגובה 1