השתמשות פקיד בחפצי המשרד לצרכי עצמו

שאלה:

אני עובדת כמנהלת משרד, במהלך עבודתי אני משתמשת לעיתים בטלפון לצרכים אישיים כן מדפיסה במדפסת לצרכים אישיים או בפקס, הדבר לא קורה לעיתים דחופות אך ברצוני לדעת אם זה יכול להיות גזל, יש לציין שהדבר נעשה גם לפני הבוס לפעמים כך שאין לי עינין להסתיר את הדבר ממנו אך מעולם לא בקשתי רשות.

תשובה:

יש לבקש רשות מהבוס על כך מאחר ודעת רוב הפוסקים שאסור לקחת משל השני אפילו אם יודעים בוודאות שאם היו שואלים אותו היה מרשה. בנוסף לכך יתכן שאף שהבוס לא מיחה כשראה שמדברים בטלפון אך עדיין אין זה הוכחה שאם היו שואלים אותו אם אפשר לעשות כן באופן קבוע היה מסכים.