הרתחת פיטמת בקבוק ומוצץ בשבת

כבוד הרב שליט"א
ברצוני לשאול האם מותר בשבת להשרות במים רותחים פטמה חדשה של בקבוק תינוק, אותו שאלה יש לי לגבי מוצץ.
תודה ושבת שלום

תשובה:

מותר להשרות פטמה או מוצץ חדש של תינוק במים רותחים בשבת, ואין בזה לא משום איסור מבשל ולא משום איסור מכה בפטיש.

מקורות:

הפטמה מגומי או מפלסטיק, עוברת בישול לפני שנעשית, ועל כן אין בזה חשש של בישול שהרי הכלל הוא שבדבר יבש אין בישול אחר בישול (שו"ע או"ח סי' שיח), ובפרט שמניחים אותו בתוך ספל שהניחו בו מים רותחים שדינו ככלי שני.

כמו כן אין בזה משום איסור מכה בפטיש מאחר והפטמה והמוצץ ראוים לשימוש גם בלא הרתחתם, ואין זה אלא המלצה רפואית, ותו לא, והכלל הוא שדבר שראוי לשימוש אין בזה משום מכה בפטיש.