שטיפת פה וצום נשים בתענית אסתר

כבוד הרב.
יש לי שני שאלות בענין צום תענית אסתר,א. האם כשיבש בפה מותר לישטוף את הפה. ב. האם יש מקור לכך שאשה אינה צריכם לצום צום כגון זה עד שנתים מאז שילדה אף שבפעל אינה מניקה.
ישר כח

תשובה:

א. בתענית אסתר מותר לשטוף את הפה, עדיף לעשות זאת עם מי פה שאינם ראויים לשתיה.

ב. אשה עד שנתיים מן הדין פטורה לצום מאחר ודינה כמינקת, אפילו שבפועל אינה מניקה, אולם המנהג הוא שאם אינה מינקת בפועל היא כן צמה,