בניית סוכה ברחוב

שאלה:

האם יוצאים ידי חובה בסוכה שבונים ברחוב ציבורי, במקום שעובדי העיריה יבואו ויפרקו אותה במהלך חג הסוכות?

תשובה:

נראה למעשה שיוצאים בה ידי חובה, והגם שהיה מקום לומר שזה נחשב סוכה שאינה ראויה לשבעה שהרי יפרקוה, אולם בדברי הפוסקים מצינו רק ג' אופנים שבהם יש דין סוכה שאינה ראויה לשבעה, או מחמת שאסור להשתמש בה בחלק הזמן שנפסק שיוצאים בה ידי חובה, או מחמת שהיא רעועה בעצם ואזי אין יוצאים בה לכל הדיעות כגון אם עושה במקום שרוח מצויה תשברנה, או כשמסכך בעלים שיתייבשו במשך חג הסוכות, אולם כאן שהסוכה בפני עצמה היא חזקה ויציבה ורק יבואו אנשים בני בחירה ויפרקוה אין זה נחשב סוכה שאינה ראויה לשבעה. וכמובן עדיף לבקש את רשות העיריה לכך.