כניסת כהן למוזיאון

שאלה:

כהן שנוסע לטיול עם חברה וחלק מהסיור כולל סיור במוזיאון שיש שם גופות של גויים האם מותר לו להיכנס.

תשובה:

על הכהן להמתין לסוף הסיור לאחר שיצאו מהמוזיאון, ואין להכנס לשם כלל.

מקורות: בשו"ע (יו"ד סי' שעב ס"ב) כתב שיש להזהר לכהן שלא ילך על קברי גויים, והטעם משום שיש להחמיר שקברי עכו"ם מטמאים באהל, והרמ"א כתב שאע"פ שיש מקילין אין להקל בזה כלל, וראה בכתב וחותם לרעק"א (סי' י) שכתב שבמקום הדחק גדול המקיל אין מוחין בידו, אך שלא במקום הדחק אסור, ואף לכהני חוץ לארץ אסור להכנס לאהל המת של גוי וכמבואר בפ"ת (סי' שעב סק"ט), ואין להקל בזה אף לכהן שכבר טמא טומאת מת שעיקר ההלכה היא שכל פעם שנטמא עובר על איסור שוב פעם.