מים אמצעים

רציתי לדעת האם יש להקפיד על 'מים אמצעיים' בין דגים לבשר, שמבואר בגמרא שהוא חובה.

תשובה:

לדעת השו"ע יש חובה אף בזמן הזה ליטול מים אמצעים, ולדעת הרמ"א אין חובה לנהוג כן, אך יש לכתחילה לאכול ולשתות בין דגים לבשר, וכן נוהגים.

מקורות:

בשו"ע (או"ח קעג ס"א) נפסק שחובה ליטול מים אמצעיים בין אכילת דגים לבשר, והטעם הוא משום סכנה – שאכילת דגים ובשר יחד קשה לצרעת, אמנם הרמ"א כתב ביו"ד (סי' קטז ס"ג) שבזמנינו אין נוהגים בזה, וביאר המגן אברהם (סי' קעג סק"א) דנשתנו הטבעים בכמה דברים, אמנם גם הרמ"א כתב שיש לאכול ולשתות ביניהם, וכן נוהגים, וכמו שכתב המשנ"ב (סי' קעג סק"ג-ד).